Καλέστε τώρα: 27420 -20555lias.travel@gmail.com

Σουδάν – Επέκταση Ερυθραία 16/02 & 9/03 Από 1790€ 8ήμερη

Travel Identity

Στα ταξίδια μας στον κόσμο μας αρέσει να εξερευνούμε τόπους με κριτήριο όχι πάντα το πόσο τουριστικά ανεπτυγμένοι είναι, αλλά το πόσο σημαντικά αξιοθέατα έχουν να μας δείξουν. “Βάζουμε νερό στο κρασί μας” αν οι υποδομές και προσφερόμενες παροχές των χωρών που επισκεπτόμαστε δεν είναι αυτές που βρίσκουμε σε άλλες πιο ανεπτυγμένες από αυτή την άποψη χώρες. Ένας τέτοιος τόπος είναι και το  Σουδάν. Το ταξίδι μας στη χώρα αυτή είναι ένα ταξίδι περιήγησης και εξερεύνησης και όχι διακοπών. Ένα ταξίδι με το οποίο προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τη Σουδανική Νουβία και τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε στους μαιάνδρους του Νείλου πριν από 5000 χρόνια μέσα από τα πολυπληθή απομεινάρια εκείνης της εποχής – πυραμίδες, νεκροπόλεις, εντυπωσιακοί ναοί – αλλά και να θαυμάσουμε τις φοβερές εναλλαγές των τοπίων του με τις ερήμους, τις οάσεις, τα δάση και τις θάλασσες. Επίσης, με το ταξίδι αυτό έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα Ερυθραία, με τις πολλές και διαφορετικές εθνοτικές της ομάδες. Πρέπει βεβαίως να σημειώσουμε ότι οι τοπικοί μας πράκτορες κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να μας προσφέρουν την μέγιστη παροχή υπηρεσιών, ότι τα τζιπ με τα οποία κινούμαστε είναι καινούργια και ότι το ξενοδοχείο μας στο Χαρτούμ, το Corinthia Hotel, είναι το καλύτερο της χώρας.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα  ταξίδι-οδοιπορικό στο Σουδάν, που πέρα από την επίσκεψή μας στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, θα διασχίσουμε τη μαγική έρημο Μπαγιόντα για να φθάσουμε στην πόλη Ντόνγκολα και την Καρίμα, στην καρδιά του βασιλείου των Ναπάτων του Κους. Η περιήγησή μας όμως δεν σταματά εδώ: θα επισκεφθούμε την αρχαία νεκρόπολη Μερόη με τις περισσότερες από 40 πυραμίδες και θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα με φόντο τις Πυραμίδες που περιβάλλονται από χρυσούς αμμόλοφους.
Στη συνέχεια έχουμε τη δυνατότητα επιστροφής ή την επέκταση του ταξιδιού μας στο Κράτος της Ερυθραίας. Από τη συνοριακή πόλη Κασσάλα θα συνεχίσουμε για την Ερυθραία και την πόλη Κέρεν με τις διάφορες εθνοτικές ομάδες. Θα επισκεφθούμε επίσης το λιμάνι Μασσάουα, το “μαργαριτάρι της Ερυθράς Θάλασσας”, τον αρχαιολογικό χώρο Κοχάιτο, την Αντικέι καθώς και την πρωτεύουσα Ασμάρα.

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΧΑΡΤΟΥΜ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Χαρτούμ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού

2η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΡΤΟΥΜ – ΝΤΟΝΓΚΟΛΑ

Άφιξη στο Χαρτούμ τα ξημερώματα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε με τζιπ 4×4 για να διασχίσουμε την μαγική έρημο Μπαγιόντα με τα ηφαιστειογενή βουνά, τους καταυλισμούς των νομάδων Bisharin και τα ξερά ποτάμια, με προορισμό την Ντόνγκολα. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το φρούριο Καντάγκ, κτισμένο σε στρατηγική τοποθεσία στις ακτές του Νείλου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΝΓΚΟΛΑ – ΤΟΜΠΟΥΣ – ΚΕΡΜΑ – ΚΑΡΙΜΑ

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε την τοπική αγορά της πόλης και θα συνεχίσουμε για το Τομπούς με την επινίκια στήλη του Τούθμωση Α΄ ενάντια στο βασίλειο του Νουβίων. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στην περίφημη Κέρμα, ένα από τα αρχαιότερα αστικά κέντρα της Αφρικής από το 2.500 π.Χ., που ακμάζει οικονομικά λόγω της ανεπτυγμένης γεωργίας και κτηνοτροφίας, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι αποτελεί εμπορικό κόμβο μεταξύ της Άνω και Κάτω Νουβίας. Εδώ, θα επισκεφθούμε το πιο σημαντικό αξιοθέατο, μια ογκώδη κατασκευή ύψους 19 μέτρων με σκαλιά που οδηγούν στην κορυφή, το οποίο αποτελούσε το βασικό θρησκευτικό κέντρο της Κέρμα. Θα ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας με το Μουσείο. Συνεχίζουμε μέσω της ερήμου με προορισμό την Καρίμα, στην καρδιά του βασιλείου των Ναπάτων του Κους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΙΜΑ – ΚΟΥΡΟΥ – ΤΖΕΜΠΕΛ ΜΠΑΡΚΑΛ – ΚΑΡΙΜΑ

Χτισμένη στη δεξιά όχθη του Νείλου, η ίδια η πόλη των 15.000 κατοίκων δεν έχει τόσο ενδιαφέρον, όσο οι αρχαιολογικοί χώροι που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από αυτήν. Θα ξεκινήσουμε με το γειτονικό Κούρου, που κάποτε αποτελούσε οχυρωμένη πόλη, θα επισκεφθούμε την βασιλική νεκρόπολη με τάφους που χρονολογούνται από το 9ο π.Χ αι. και θα θαυμάσουμε τις νωπογραφίες στο εσωτερικό των κρυπτών. Επιστρέφοντας, θα επισκεφθούμε το Τζεμπέλ Μπαρκάλ, το ιερό βουνό των αρχαίων Αιγυπτίων και των Νουβίων Φαραώ. Ξεκινώντας από τους πρόποδές του, θα θαυμάσουμε τις πυραμίδες της βασιλικής νεκρόπολης, τον ναό του Άμμωνα και τους “δορυφόρους” του – αγάλματα, ερειπιώνες μικρότερων ναών, ανάγλυφες παραστάσεις – ενώ “κατακτώντας” την κορυφή του, θα απολαύσουμε την εκπληκτική πανοραμική θέα στον Νείλο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Καρίμα. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΙΜΑ – ΝΟΥΡΙ – ΓΚΑΖΑΛΙ – ΜΕΡΟΗ

Νωρίς το πρωί θα επισκεφθούμε την τοπική αγορά της Καρίμα και στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στην αριστερή όχθη του Νείλου για να επισκεφθούμε τους χώρους της αρχαίας Ναπάτα. Εκεί, στη Νούρι, θα δούμε μια ακόμη συστάδα ταφικών πυραμίδων. Συνεχίζουμε για την κοιλάδα Γκαζάλι, όπου θα επισκεφθούμε τα ερείπια ενός κοπτικού μοναστηριού και φθάνουμε στην αρχαία νεκρόπολη Μερόη, με τις περισσότερες από 40 πυραμίδες. Θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα με θρυλικό σκηνικό τις πυραμίδες που περιβάλλονται από χρυσούς αμμόλοφους. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΡΟΗ – ΧΑΡΤΟΥΜ

Οι πυραμίδες της Μερόης γοητεύουν τον επισκέπτη ακόμη και από μακριά. Χτισμένες αμφιθεατρικά σε ένα ύψωμα, δεσπόζουν στην απεραντοσύνη του σουδανικού τοπίου. Η ηρεμία και η γαλήνη του χώρου δεν εμπόδισαν το 1834 τον Ιταλό τυχοδιώκτη Φέρλιντ να ανατινάξει με εκρηκτικά τις κορυφές των πυραμίδων, ελπίζοντας να βρει κρυμμένους θησαυρούς των Νουβίων. Συνεχίζουμε για το Σέντι (Shendi), όπου θα κάνουμε βόλτα στην τοπική αγορά και θα επισκεφθούμε ένα σπίτι για να δούμε τον τρόπο ύφανσης τοπικών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων. Στη διαδρομή μας προς το Χαρτούμ θα σταματήσουμε επίσης στην Μουσαβαράτ για να δούμε τον ναό του Λιονταριού, καθώς και στην Νάγκα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΡΤΟΥΜ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Η πρωτεύουσα της χώρας, το Χαρτούμ – που φιλοξένησε μια εύρωστη ελληνική κοινότητα στα μέσα του 20ού αιώνα – ξεκίνησε ως ψαροχώρι, όμως η στρατηγική του θέση στις συμβολές του Γαλάζιου και του Λευκού Νείλου εκτιμήθηκε μετά το 1820 από την τουρκο-αιγυπτιακή αποστολή του Μοχάμεντ Άλι και ο οικισμός εξελίχθηκε σε μεγάλο οικονομικό σταυροδρόμι, με πολλούς Ευρωπαίους να εμπορεύονται ελεφαντόδοντο, αλλά και σκλάβους. Σήμερα θα γνωρίσουμε την πόλη και μεταξύ άλλων θα δούμε το πάρκο Ελ Μόργκαν, το αρχαιολογικό μουσείο, το εθνογραφικό μουσείο και θα ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στο γειτονικό Οντουρμάν, όπου θα δούμε τον τάφο του εθνικού ήρωα Μουχαμπάντ Αχμέντ ή Μαχντί και το παζάρι της πόλης. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε χορό των Δερβίσηδων στο Ομντουρμάν, αντίστοιχο με τον ιερό χορό των Μεβλεβί της Ανατολής. Ένας χορός που οδηγεί σε μια αρχέγονη εκστατική κατάσταση… μια προσπάθεια να ξεφύγει ο άνθρωπος από το υποκειμενικό και να αγγίξει το θείο. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΡΤΟΥΜ – ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

Highlights

 • Επισκεφθείτε την περίφημη Κέρμα, ένα από τα αρχαιότερα αστικά κέντρα της Αφρικής
 • Θαυμάστε τις νωπογραφίες στη Βασιλική Νεκρόπολη της Κούρου
 • Κατακτείστε την κορυφή του Τζεμπέλ Μπαρκάλ και  απολαύστε την εκπληκτική πανοραμική θέα στο Νείλο
 • Ανακαλύψτε μια συστάδα ταφικών πυραμίδων στη Νούρι
 • Περιηγηθείτε στην αρχαία νεκρόπολη Μερόη, με τις περισσότερες από 40 πυραμίδες
 • Αγναντέψτε το ηλιοβασίλεμα με φόντο τις Πυραμίδες που περιβάλλονται από χρυσούς αμμόλοφους
 • Παρακολουθείστε Χορό Δερβίσηδων στο Ομντουρμάν

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Ημιδιατροφή στο Χαρτούμ & πλήρης διατροφή στο υπόλοιπο ταξίδι
 • Ημιδιατροφή στην Ερυθραία.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*,4*, 5* (Corinthia Hotel Khartoum) και μόνιμο κάμπινγκ στη Μερόη, στο Σουδάν.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, είσοδοι σε μουσεία, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

 • Ημιδιατροφή
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
 • Φόροι

Αναχωρήσεις από Κύπρο

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση ( ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ            

 • Φόροι Φιλοδωρήματα, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €590
 • Βίζα Σουδάν: Απαιτείται διαβατήριο με τουλάχιστον εξάμηνη ισχύ και δύο πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες σας: €130
 • Βίζα Ερυθραίας: Απαιτείτο διαβατήριο σας με τουλάχιστον εξάμηνη ισχύ και δύο πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες σας: 80 €
Print Friendly, PDF & Email

Your Review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Rate this by clicking on a star below: *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Translate »