Καλέστε τώρα: 27420 -20555lias.travel@gmail.com

Λίβανος 8 & 22/03 από 579€ 7ήμερη

Travel Identity

Ένα ταξίδι στον Λίβανο είναι μια έκπληξη με πολλαπλές ανακαλύψεις, με τοπία και εικόνες ασυνήθιστες για το «μάτι ενός Ευρωπαίου». Βλέπουμε (και διανυκτερεύουμε) σε ιστορικές πόλεις όπως η Βηρυτός και η Βύβλος, επισκεπτόμαστε αρχαίες ρωμαϊκές πολιτείες και ναούς, απομεινάρια χαμένων πολιτισμών με λάμψη αναλλοίωτη στους αιώνες, και φυσικά τα περίφημα δάση των κέδρων, η πιο αντιπροσωπευτική εικόνα του Λιβάνου.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε την περιήγησή μας στη χώρα των κέδρων από την πρωτεύουσα Βηρυτό, μια πόλη σαν βγαλμένη από τις Χίλιες και Μία Νύχτες. Επισκεπτόμαστε τα βουνά Σουφ για να δούμε το χωριό Ντέιρ Ελ Καμάρ με το παλάτι Μπεϊτεντίν, ένα από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία της χώρας. Συνεχίζουμε προς την οινοπαραγωγή περιοχή της Κσαρά και ερχόμαστε στην αρχαία πόλη Αντζάρ, σπουδαίο μνημείο του χαλιφάτου των Ομεϋαδών. Γνωρίζουμε επίσης την παραθαλάσσια κωμόπολη του Μπατρούν, και ερχόμαστε στην ιστορική Βύβλο, μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου με συνεχή κατοίκηση! Με αφετηρία τη Βύβλο εκδράμουμε στα Σπήλαια Τζέιτα και τον λόφο της Χαρίσσα, καθώς και στην «πόλη των γλυκισμάτων», την Τρίπολη, στον λιβανέζικο βορρά. Εδώ μας περιμένει και ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά πρόσωπα του Λιβάνου, τα περίφημα δάση των Κέδρων στην κοιλάδα Καντίσα, για να δούμε από κοντά αυτά τα υπέροχα δέντρα, σήμα-κατατεθέν του Λιβάνου…

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Βηρυτός

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βηρυτό.

2η ημέρα: Βηρυτός – Ντέιρ Ελ Καμάρ – Μπεϊτεντίν – Βηρυτός

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, όπου και θα ξεκουραστούμε για κάποιες ώρες. Το πρωί ξεκινάμε τη γνωριμία μας με τον Λίβανο με μια εκδρομή οδικώς στα Βουνά Σουφ (Chouf) για να επισκεφθούμε το «Μοναστήρι της Σελήνης», όπως μεταφράζεται το όνομα του Ντέιρ ελ Καμάρ, ένα όμορφο, γραφικό χωριό που τον 17ο αι. υπήρξε πρωτεύουσα του Λιβάνου. Συνεχίζουμε για το παλάτι Μπεϊτεντίν (Beit ed-Dine), το άνακτορο που έχτισε τον 19ο αι. (μέσα σε μια περίοδο τριάντα ετών) ο εμίρης Μπεχίρ ΙΙ Σεχαμπί γύρω από ένα παλιό ερημητήριο. Σήμερα το παλάτι θεωρείται δικαίως ένα από τα κορυφαία σωζόμενα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα του Λιβάνου. Επιστροφή στη Βηρυτό και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βηρυτός – Μπααλμπέκ – Κσάρα – Αντζάρ – Βηρυτός

Αναχωρούμε οδικώς για τα ενδότερα της χώρας, με προορισμό μας έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Μέσης Ανατολής (και όχι μόνο), το Μπααλμπέκ (Baalbek). Είναι το ιερό αφιερωμένο στον Βάαλ, τον τοπικό θεό που οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι ταύτιζαν με τον θεό Ήλιο, γι’ αυτό και ονόμαζαν το Μπααλμπέκ «Ηλιούπολις». Μαζί με τους παρακείμενους ναούς της Αφροδίτης και του Βάκχου, συνθέτει το καλύτερα διατηρημένο αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα ιερών στη Μέση Ανατολή, έχοντας αντέξει σεισμούς, πολέμους και επιδρομές. Όχι τυχαία λοιπόν κατέχει περίοπτη θέση στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Επιστρέφοντας προς τη βάση μας στη Βηρυτό θα κάνουμε μια στάση στο Ξαρά (Ksara) για να επισκεφθούμε τις σπηλιές που χρονολογούνται από την Ρωμαϊκή περίοδο (και επέκτειναν οι Ιησουίτες στις αρχές του περασμένου αιώνα). Θα ξεναγηθούμε στο τοπικό οινοποιείο για να δοκιμάσουμε εκλεκτά λιβανέζικα κρασιά. Η ημέρα μας συνεχίζεται με κατεύθυνση την πόλη Αντζάρ (Anjar), το πιο σπουδαίο μνημείο του αρχαίου Χαλιφάτου των Ομεϋαδών στον Λίβανο, ένα από τα τέσσερα μεγάλα χαλιφάτα που δημιουργήθηκαν μετά τον θάνατο του προφήτη Μωάμεθ. Η πόλη ιδρύθηκε τον 8ο μ.Χ. αι. από τον χαλίφη Ουαλίντ: τα ευρήματα στην Αντζάρ, παλάτια, λουτρά και τεμένη μάς οδηγούν να πιστέψουμε πως πρόκειται για χώρο που προοριζόταν για τον ίδιο τον χαλίφη, ενώ τα 600 περίπου καταστήματα που επίσης λειτουργούσαν εδώ αποδεικνύουν πως παράλληλα αποτελούσε σπουδαίο εμπορικό κόμβο της εποχής. Μετά το πέρας της επίσκεψης, επιστρέφουμε στη Βηρυτό. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Βηρυτός (ξενάγηση) – Μπατρούν – Βύβλος

Η ημέρα μας ξεκινά με ξενάγηση στη μυθική πόλη της Βηρυτού. Πόλη των αντιθέσεων, η Βηρυτός μάς καταπλήσσει με την όμορφη αρχιτεκτονική της, τις μικρές κατοικίες που επιμένουν να σηκώνουν το ανάστημά τους πλάι στα σύγχρονα κτίρια. Θα κάνουμε τη βόλτα μας στο κέντρο της πόλης, την Κορνίς, τη σπηλιά των σπουργιτιών και τα σουκ της Βηρυτού, πριν αναχωρήσουμε για τη συνέχεια του ταξιδιού μας.
Επόμενος προορισμός μας είναι το Μπατρούν (Batroun), μια μικρή παραθαλάσσια κωμόπολη. Στο μικρό ψαρολίμανο είναι ορατά τα απομεινάρια του αρχαίου λιμανιού των Φοινίκων, του λαού που κάποτε εξουσίαζε τις θάλασσες σε όλη τη Μεσόγειο. Θα δούμε τις δύο εκκλησίες του Αγίου Στεφάνου και του Αγίου Γεωργίου, και στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στον τελικό μας προορισμό για σήμερα, την ιστορική Βύβλο (Byblos). Πολλοί ιστορικοί επισημαίνουν πως η Βύβλος είναι η αρχαιότερη πόλη με συνεχή κατοίκηση, σε ολόκληρο τον κόσμο! Σήμερα, μετά από χιλιετίες Ιστορίας, παραμένει ένα γοητευτικό φοινικικό λιμάνι, με εξαιρετικά πλούσια ιστορική και αρχαιολογική κληρονομιά, που την καθιστά ίσως τον πιο συναρπαστικό προορισμό στον Λίβανο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Βύβλος – Σπήλαια Τζέιτα – Χαρίσσα – Βύβλος

Σήμερα θα επισκεφθούμε τα Σπήλαια Τζέιτα, τα πιο γνωστά σπήλαια στη Μέση Ανατολή, για να θαυμάσουμε από κοντά τις πελώριες αίθουσες με μια από τις μεγαλύτερες και πλουσιότερες «συλλογές» από σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Θα συνεχίσουμε για τη Χαρίσσα, πόλη χτισμένη πάνω σε λόφο όπου θα ανέβουμε με τελεφερίκ, για να θαυμάσουμε την καταπληκτική θέα στον κόλπο Jounieh! Επιστροφή στη Βύβλο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Βύβλος – Τρίπολη – Δάσος Κέδρων – Κοιλάδα Καντίσα – Βύβλος

Πρωινή αναχώρηση για την Τρίπολη ή Τραμπλούς (Trablous). Η Τρίπολη είναι γνωστή και ως «η πόλη των γλυκισμάτων», ξεχωρίζει ωστόσο και για το ιδιαίτερο χρώμα της. Διακρίνεται σε δύο τμήματα, το λιμάνι του Αλ Μίνα και την παλιά πόλη που χρονολογείται από την εποχή των Μαμελούκων. Είναι ένα γοητευτικό σύμπλεγμα από στενά καλντερίμια, σουκ, χαμάμ, τεμένη και μεντρεσέδες, που δύσκολα αφήνει ασυγκίνητο τον επισκέπτη.
Συνεχίζουμε για το πιο αντιπροσωπευτικό κομμάτι του Λιβάνου, τους περίφημους κέδρους, το δέντρο που απεικονίζεται και στην εθνική σημαία της χώρας. Θα ανέβουμε μέχρι το υψόμετρο των 2.000 μέτρων για να δούμε τα υπέροχα αυτά δέντρα, τα δάση των οποίων κάλυπταν κάποτε τεράστιες εκτάσεις στον Λίβανο. Θα επισκεφθούμε την Κοιλάδα Καντίσα (Qadisha), ή Ιερή Κοιλάδα, ακόμη ένα Μνημείο της UNESCO, με πηγές, καταρράκτες, αρχαία μοναστήρια και ναούς. Κατόπιν επιστρέφουμε στη Βύβλο.

7η ημέρα: Βύβλος – Βηρυτός – Πτήση επιστροφής

Αναχώρηση πολύ νωρίς (λίγο μετά την αλλαγή της ημέρας), οδικώς για τη Βηρυτό και το διεθνές αεροδρόμιο όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας. Άφιξη αυθημερόν.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  8/3/2019 – Αναχώρηση από Αθήνα  – Τιμή από 579€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
Double Room 579 € 290 €
Twin Room 579 € 290 €
Triple Room 579 € 290 €
Single Room 829 € 290 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/3/2019 – Αναχώρηση από Αθήνα  – Τιμή από 639€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
Double Room 639 € 290 €
Twin Room 639 € 290 €
Triple Room 639 € 290 €
Single Room 889 € 290 €

 

Highlights

 • Το ανάκτορο Μπεϊτεντίν, το παλάτι που έχτισε τον 19ο αι. ο εμίρης Μπεχίρ ΙΙ Σεχαμπί.
 • Η παλιά πόλη της Βηρυτού.
 • Ο αρχαιολογικός χώρος του Μπααλμπέκ, από τους πιο σημαντικούς της Μέσης Ανατολής.
 • Η αρχαία πόλη της Αντζάρ, το πιο σπουδαίο μνημείο του αρχαίου χαλιφάτου των Ομεϋαδών.
 • Τα δάση των κέδρων, στον βόρειο Λίβανο.
 • Η απίστευτη θέα από τον λόφο της Χαρίσσα προς τον κόλπο Jounieh.
 • Τα σπήλαια Τζέιτα, με τις πελώριες αίθουσες γεμάτες σταλαγμίτες και σταλακτίτες.
 • Η παλιά πόλη της Τρίπολης ή Τραμπλούς.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 936

08/03/2019

ΑΘΗΝΑ – ΒΗΡΥΤΟΣ

23:55

01:50 +1

Α3 937

14/03/2019

ΒΗΡΥΤΟΣ – ΑΘΗΝΑ

04:15

06:15

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 936

22/03/2019

ΑΘΗΝΑ – ΒΗΡΥΤΟΣ

23:55

01:50 +1

Α3 937

28/03/2019

ΒΗΡΥΤΟΣ – ΑΘΗΝΑ

04:15

06:15

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 936

26/04/2019

ΑΘΗΝΑ – ΒΗΡΥΤΟΣ

23:55

01:50 +1

Α3 937

02/05/2019

ΒΗΡΥΤΟΣ – ΑΘΗΝΑ

04:30

06:30

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Ξενοδοχεία 4*.
 • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα, στο ξενοδοχείο.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις, όπως αναλυτικά αναγράφονται στο πρόγραμμά μας.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
 • Βίζα Λιβάνου: €20 (πληρώνεται τοπικά)
 • Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €290

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Για να σας επιτραπεί η είσοδος στον Λίβανο, θα πρέπει στο διαβατήριό σας να μην υπάρχει σφραγίδα από το κράτος του Ισραήλ.

Print Friendly, PDF & Email

Your Review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Rate this by clicking on a star below: *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Translate »