Καλέστε τώρα: 27420 -20555lias.travel@gmail.com

Βόρειο Σέλας (Aurora Borealis) – Ισλανδία από 1790€ 6ήμερη

Ημ/νίες Αναχώρησης: 21/11 & 24/12

1η ΗΜΕΡΑ

ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΜΠΛΕ ΛΙΜΝΗ (ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΜΠΑΝΙΟ)

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για την πρωτεύουσα της Ισλανδίας και τη βορειότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Ρέικιαβικ. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την περίφημη Μπλε Λίμνη, όπου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε ένα ζεστό ιαματικό μπάνιο μέσα σε ένα απόκοσμο τοπίο, που το δημιουργούν οι αντιθέσεις των καταγάλανων υδάτων με τους σεληνιακούς σχηματισμούς της λάβας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Ρέικιαβικ.

2η ΗΜΕΡΑ

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΛΑΝΓΚΙΟΚΟΥΛ (ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΕΤΩΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ SNOWMOBILE) – ΓΚΕΪΖΕΡ ΣΤΡΟΚΚΟΥΡ – ΧΒΟΛΣΒΙΟΛΟΥΡ

Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε για να εξερευνήσουμε τα νότια παράλια της Ισλανδίας, γεμάτα καταρράκτες, ηφαίστεια, παγετώνες και παγόβουνα.. Θα ανεβoύμε στον παγετώνα Longjojull όπου ένα μέρος του οποίου θα διασχίσουμε οδηγώντας snowmobiles.

Στη συνέχεια θα δούμε τα πασίγνωστα γκέιζερ Strokkur και Geyser, από τα οποία εκτινάσσεται κάθε λίγα λεπτά ένας πίδακας θερμού νερού σε ύψος περίπου 30 μέτρων. Ο μεγάλος πίδακας (Geyser) έδωσε μάλιστα το όνομά του σε όλους τους θερμοπίδακες του κόσμου.

Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στους παγκοσμίως γνωστούς καταρράκτες Γκούλφος, τους «χρυσούς καταρράκτες», καθώς και το Θίνγκβελιρ, την ιστορική εθνοσυνέλευση των Ισλανδών και ταυτόχρονα την αρχαιότερη της Ευρώπης.

Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ

ΧΒΟΛΣΒΙΟΛΟΥΡ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΣΕΪΓΙΑΛΑΝΤΦΟΣ & ΣΚΟΓΚΑΦΟΣ – ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ – ΦΟΣ

Σήμερα θα επισκεφτούμε δυο εντελώς διαφορετικούς καταρράκτες, η καθένας με την δική του άγρια ομορφιά: τους καταρράκτες Σέιγιαλαντφος (Seljalandsfoss) και Σκόγκαφος (Skógafoss). Το Σέιγιαλαντφος είναι μέρος του ποταμού Seljands, που έχει τις ρίζες του στον παγετώνα Eyjafjallajökull. Αυτό που κάνει το Σέιγιαλαντφος τόσο διάσημο και ενδιαφέρον είναι ότι μπορείτε να περπατήσετε πίσω από τον Καταρράκτη!

Το Σκόγκαφος, άλλος ένας διάσημος ισλανδικός καταρράκτης, χρησιμοποιήθηκε στις ταινίες Thor: Ο σκοτεινός κόσμος και η μυστική ζωή του Walter Mitty.

Θα σταματήσουμε επίσης στην καταπληκτική παραλία της μαύρης άμμου Reynisfjara, με τους βραχώδεις σχηματισμούς Reynisdrangar. Είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στην Ισλανδία. Επιπλέον, θα σταματήσουμε και θα περπατήσουμε μέχρι μια μικρή λίμνη που έχει σχηματιστεί μπροστά από τον παγετώνα που υποχωρεί.

Άφιξη στην περιοχή Φος όπου και θα διανυκτερεύσουμε στην ευρύτερη περιοχή. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ

ΦΟΣ – ΠΑΓΕΤΩΔΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΟΚΟΥΛΣΑΡΛΟΝ – ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ (ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΑΓΕΤΩΝΑ) – ΒΙΚ

Η υπέροχη διαδρομή σήμερα μας φέρνει στην παγετώδη λιμνοθάλασσα του Jökulsarlon.

Η λιμνοθάλασσα αναπτύχθηκε πριν από περίπου 60 χρόνια με μια συνεχή διαδικασία παγόβουνου που πέφτει από τη γλώσσα του παγετώνα Breidamerkurjökull.

Τα παγόβουνα θαυμάζονται σε δύο χρώματα, έναν τύπο λευκού γάλακτος, ενώ ο άλλος τύπος έχει λαμπρό μπλε χρώμα με ένα μαγικό παιχνίδι φώτων και κρυστάλλων πάγου. Η λιμνοθάλασσα είναι γεμάτη  από ψάρια που προέρχονται από τη θάλασσα με παλίρροιες.

Επιστρέφοντας στο Vik, θα επισκεφθούμε επίσης το εθνικό πάρκο Skaftafell που είναι μέρος του πάρκου Vatnajökull και περιέχει μερικές από τις πιο γνωστές φυσικές ομορφιές της χώρας.

Επίσκεψη του Blue Ice Cave (καιρού και συνθηκών επιτρεπόντων). Σε αυτή την περιήγηση στο σπήλαιο πάγου θα βιώσετε φυσικές μοναδικές πάγες σπηλιές στα θαύματα του παγετώνα Vatnajökull, του μεγαλύτερου πάγου της Ευρώπης. Η περιοδεία προορίζεται για όσους θέλουν να επισκεφθούν ένα σπήλαιο πάγου, να αποκτήσουν εξαιρετικές ευκαιρίες φωτογραφίας και μια αξέχαστη εμπειρία!

Αν δεν είναι δυνατή η επίσκεψη, αντικαθίσταται από άλλη εκδρομή.

Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ

ΒΙΚ – ΓΚΟΥΝΧΟΥΒΕΡ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΞΕΝΆΓΗΣΗ

Αναχώρηση με τελικό προορισμό μας το Ρέικιαβικ. Καθοδόν θα σταματήσουμε στο Γκρίνταβικ, ένα παραθαλάσσιο ψαροχώρι περίπου 3.000 κατοίκων, κοντά στο οποίο βρίσκεται ο μεγαλύτερος θερμοπίδακας λάσπης (mud geyser) της Ισλανδίας, το Γκούνχουβερ, το οποίο και θα επισκεφθούμε. Κατόπιν συνεχίζουμε για το Ρέικιαβικ. Άφιξη και ξενάγηση της πρωτεύουσας της Ισλανδίας, το κέντρο του οποίου είναι πυκνοδομημένο με μικρές όμως οικοδομές – μονώροφα, διώροφα και τριώροφα κτίρια – και στενούς δρόμους. Γύρω από το κέντρο υπάρχουν μοντέρνα πολυώροφα συγκροτήματα και λίγο μακρύτερα καινούριοι οικισμοί με μεγάλους ελεύθερους χώρους, πράσινο και σύγχρονες υποδομές. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης στην πόλη θα δούμε μεταξύ άλλων τα κυβερνητικά κτίρια, το γραφικό λιμάνι, την εκκλησία Χάλγκριμς με το επιβλητικό άγαλμα του Λέιφ Έρικσον, του πρώτου Ευρωπαίου που έφτασε στην Αμερική 500 χρόνια πριν τον Κολόμβο και θα καταλήξουμε στον εμπορικό δρόμο Laugavegur, που είναι και ο κεντρικός άξονας της παλιάς πόλης και ενώνει τις ήσυχες κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας. Εκεί βρίσκει κανείς καταστήματα μόδας, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, μπαράκια, καφέ και εστιατόρια.

Ανάλογα με τον καιρό, ενδεχομένως μια ακόμα ευκαιρία για παρατήρηση του Βόρειου Σέλαος στην χερσόνησο Keflavik.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  21/11/2019 – Αναχώρηση από Αθήνα – 06 ημέρες  – Τιμή από 1790€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
Double Room 1790 € 350 €
Twin Room 1790 € 350 €
Triple Room 1790 € 350 €
Single Room 2090 € 350 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/12/2019 – Αναχώρηση από Αθήνα – 07 ημέρες – με μία (1) διανυκτέρευση στη Φρανκφούρτη στην επιστροφή – Τιμή από 2099€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
Double Room 2099 € 350 €
Twin Room 2099 € 350 €
Triple Room 2099 € 350 €
Single Room 2399 € 350 €

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

21/11/2019

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

07:05

09:10

LH 856

21/11/2019

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

11:00

13:55

LH 857

26/11/2019

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

14:45

19:25

LH 1284

26/11/2018

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:50

00:35 +1

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

24/12/2019

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

07:05

09:10

LH 856

24/12/2019

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

11:00

13:55

LH 857

29/12/2019

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

14:45

19:25

διανυκτέρευση στη Φρανκφούρτη

LH 1282

30/12/2018

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

12:30

16:15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 3*, 4* σε Ισλανδία και Γερμανία (Φρανκφούρτη). (Τα ξενοδοχεία εκτός Ρέικιαβικ είναι βασικών προδιαγραφών).
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στην Ισλανδία. Για την αναχώρηση των Χριστουγέννων στη Φρανκφούρτη δεν περιλαμβάνεται δείπνο.
 • Ιαματικό μπάνιο στην Μπλε Λίμνη.
 • Περπάτημα σε παγετώνα και διαδρομή με snowmobile.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 •   Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:   € 350
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
Print Friendly, PDF & Email