Καλέστε τώρα: 27420 -20555lias.travel@gmail.com

Στεμνίτσα, από τα πιο όμορφα μέρη της αρκαδικής γης!!!

Έχει κηρυχθεί από το 1985 ιστορικός διατηρητέος οικισμός

H καλαίσθητη αρχιτεκτονική της Στεμνίτσας η οποία συνδυάζει φυσική ομορφιά, μεγάλη ιστορία και εξαιρετική τοποθεσία, χαρακτηρίζεται από την αρχοντιά μιας άλλης εποχής.

Η Υψούντα, όπως είναι το αρχαίο της όνομα, είναι ορεινό χωριό της Αρκαδίας. Απέχει 45 χιλιόμετρα από την Τρίπολη και είναι χτισμένη σε ύψος 1080 μέτρων, στο Μαίναλο. Έχει κηρυχθεί από το 1985 ιστορικός διατηρητέος οικισμός, με τα καλόγουστα αρχοντικά της να αιχμαλωτίζουν το βλέμμα, ηλιόλουστα και χαμένα μέσα στο πράσινο.

Η παραδοσιακή τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας, που άνθισε στην Στεμνίτσα, συνεχίζεται στη σχολή που λειτουργεί σε πέτρινο κτίριο στο κέντρο του χωριού. Με αφετηρία το κέντρο μπορείτε να γυρίσετε όλο το χωριό, απολαμβάνοντας περιπάτους στα καλντερίμια του.

Στον κεντρικό δρόμο θα σας γοητεύσουν τα εντυπωσιακά πυργόσπιτα ενώ το μονοπάτι που ανηφορίζει θα σας οδηγήσει στη Μάνα του Νερού. Μην παραλείψετε και μια βόλτα στην κατάφυτη πλαγιά της Πέρα Μεριάς.

Η Στεμνίτσα είναι πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός, με την ποιοτική τουριστική υποδομή να συμπληρώνει το παζλ του όμορφου περιβάλλοντος, της εκπληκτικής θέας και του εκθαμβωτικού οικισμού.

Oι χορηγοί μας:

 

Print Friendly, PDF & Email