Καλέστε τώρα: 27420 -20555lias.travel@gmail.com

Ο τουρισμός στη Ρόδο «σπάει τα κοντέρ»

Ο τουρισμός στη Ρόδο «σπάει τα κοντέρ» μιας και η τουριστική περίοδος που σιγά-σιγά ολοκληρώνεται είναι όπως όλα δείχνουν η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών.

Η τουριστική κίνηση στο «Νησί των Ιπποτών» και για τον Οκτώβριο εξελίσσεται πολύ ομαλά γεγονός που σημαίνει ότι το 2018 θα είναι η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του ροδιακού τουρισμού, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων του νησιού που εστιάζουν πλέον το ενδιαφέρον τους στην προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδουκαι στη νέα τουριστική περίοδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Fraport Greece, o αριθμός των τουριστών που έφτασαν στη Ρόδο ήταν αυξημένος σε ποσοστό 9,26% συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρσι, καθώς φέτος το Σεπτέμβριο έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ στη Ρόδο 402.108 τουρίστες έναντι 368.045 το Σεπτέμβριο του 2017. Το μήνα που πέρασε επισκέφθηκαν το νησί της Ρόδου περίπου 34.000 περισσότεροι τουρίστες από πέρσι.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η διακίνηση των τουριστών (αφίξεις και αναχωρήσεις) σημείωσε αύξηση σε ποσοστό 7% καθώς μέσω του αεροδρομίου της Ρόδου, διακινήθηκαν το Σεπτέμβριο 835.770 τουρίστες έναντι 780.996 τον ίδιο μήνα πέρσι.

Συνολικά στο εννεάμηνο ( Ιανουάριος- Σεπτέμβριος) διακινήθηκαν 4.254.700 τουρίστες έναντι 3.941.740 το ίδιο διάστημα πέρσι με τη διαφορά να έχει φτάσει στο 7,9%. Μαζί με τους επιβάτες των γραμμών εσωτερικού η διακίνηση επιβατών το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίουπλησίασε τα 5 εκατομμύρια και ήταν αυξημένη σε ποσοστό 6,3%, από πέρσι.

Οι ‘Άγγλοι συνέχισαν και τον Σεπτέμβριο να βρίσκονται στην πρώτη θέση, με τους Γερμανούς και τους Σουηδούς να ακολουθούν, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Ισραηλινοί και οι Πολωνοί. Την έκτη θέση κατέλαβαν οι Ρώσοι και αμέσως μετά ακολούθησαν οι Τσέχοι, οι Ιταλοί, οι Γάλλοι και οι Φιλανδοί.

Print Friendly, PDF & Email