Καλέστε τώρα: 27420 -20555lias.travel@gmail.com

Ολική μεταμόρφωση για την Λεωφόρο Συγγρού

Η Λεωφόρος Συγγρού μεταμορφώνεται ολικά έπειτα από τις αναβαθμίσεις ξενοδοχείων και την δημιουργία νέων καταλυμάτων που δημιουργούνται.

Θα έλεγε κανείς ότι η Λεωφόρος Συγγρού μετουσιώνεται σε μια νέα ξενοδοχειακή «πιάτσα» πολλών αστέρων κι αξιώσεων δημιουργείται σταδιακά τα τελευταία χρόνια στην πρωτεύουσα, με πολυτελείς κι όχι μόνο, ξενοδοχειακές μονάδες να προστίθενται συνεχώς στο δυναμικό της χώρας, εκμεταλλευόμενες τα συνεχόμενα ρεκόρ που κατακτά η Ελλάδα στον τουρισμό. Ο λόγος για την λεωφόρο Συγγρού, η οποία από την απομόνωση και τα λουκέτα των πρώτων χρόνων της κρίσης ξεκίνησε δειλά – δειλά να αλλάζει όψη και σήμερα φιλοξενεί αρκετά πεντάστερα και τετράστερα ξενοδοχεία.

Στις πρώτες αφίξεις της λεωφόρου συγκαταλέγεται το Athens Avenue. Το νέο ξενοδοχείο άνοιξε τον Αύγουστο του 2016, στον αριθμό 182, στο κτήριο που παλαιότερα στεγαζόταν η Millenium Bank και μετέπειτα έμεινε κλειστό.

Την επόμενη χρονιά, στον αριθμό 142 άνοιξε τις πόρτες του το Athenaeum Grand Hotel. Η κα Παναγιώτα Κελέση και ο κ. Ιωάννης Ανδρικόπουλος, με μια επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε τέσσερις μήνες, άνοιξε το τεσσάρων αστέρων ξενοδοχειακό κατάλυμα τον Ιούνιο του 2017 σε κτήριο που προϋπήρχε και ανασκευάστηκε. Το πολυτελές ξενδοχείο διαθέτει 90 δωμάτια και δύο penthouse σουίτες και ήδη οι κρατήσεις του πάνε πολύ καλά.

Δύο χρονιά μετά τα εγκαίνια της προαναφερθείσας μονάδας οι ιδιοκτήτες του ομίλου Athenaeum Hotels προχώρησαν και σε δεύτερη επένδυση ανοίγοντας μια ακόμα πολυτελή μονάδα στη ίδια λεωφόρο. Το Athenaeum Palace & Luxury Suites, άνοιξε σχεδόν απέναντι από το Athenaum Grand Hotel, στη Λεωφόρο Συγγρού 143, σε κτήριο που  φιλοξενούσε παλαιότερα τα γραφεία της Attica Group. Το πεντάστερο ξενοδοχείο το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το παλιό Athens Ledra νυν Grand Hyatt Athens, μετά την ανακατασκευή του διαθέτει 109 δωμάτια και σουίτες, roof garden και ένα πλήρως εξοπλισμένο spa

Στις αρχές του 2017, άνοιξε και το NLH Fix, του νέου brand Neighborhood Lifestyle Hotels. Το νέο boutique ξενοδοχείο που στεγάζεται σε επταώροφο κτήριο πολύ κοντά στις στάσεις του μετρό «Συγγρού – Φιξ» και «Ακρόπολη», αλλά και στο μουσείο της Ακρόπολης διαθέτει 13 ευρύχωρα δωμάτια και στοχεύει κυρίως σε city break αποδράσεις.

Η τελευταία προσθήκη στο ξενοδοχειακό δυναμικό της λεωφόρου είναι το Grand Hyatt Athens, μόλις το δεύτερο της αλυσίδας σε ολόκληρη την Ευρώπη μετά το Βερολίνο το οποίο άνοιξε τις πύλες του φέτος το καλοκαίρι.

Πρόκειται για το πρώην Athens Ledra, το οποίο μετά από επίπονες προσπάθειες εξαγοράστηκε έναντι 33,05 εκατ. ευρώ σε πλειστηριασμό της Alpha Bank από σχήμα στο οποίο συμμετέχουν η Henderson Park, η Hines και η Kokari Knossian Group, συμφερόντων Τίνας και Γιάννη Δασκαλαντωνάκη, η οποία έχει αναλάβει και την διαχείριση του ξενοδοχείου στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Hyatt.

Print Friendly, PDF & Email