Καλέστε τώρα: 27420 -20555lias.travel@gmail.com

Εllinair: Θέλει πάνω από 1 εκατ. επιβάτες το 2018 και «βάση» στην Αθήνα!!!

Το όριο του 1 εκατομμυρίου επιβατών αναμένεται να ξεπεράσει για το 2018 η Ellinair, του ομίλου Μουζενίδη, η οποία θέλει να ενισχύσει την παρουσία της και στο αεροδρόμιο της Αθήνας, με στόχο να γίνει η ελληνική πρωτεύουσα δωδεκάμηνος προορισμός για τους Ρώσους τουρίστες.
Η αεροπορική, η οποία ιδρύθηκε στις αρχές του 2013 με έδρα τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου αρχικά να καλύψει- και αργότερα να ξεπεράσει- τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες του ομίλου Μουζενίδη, ο οποίος διακινεί μεγάλο αριθμό Ρώσων τουριστών στη χώρα μας, θέτει τώρα στόχο να «καθιερωθεί ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, υποστηρίζοντας παράλληλα την εθνική οικονομία», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν χθές κατά τη διάρκεια της σχετικής παρουσίασης της εταιρείας οι επιτελείς του ομίλου, παρουσία και του ίδιου του κ. Μπορίς Μουζενίδη.
Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε η εταιρεία, στο πρώτο τρίμηνο του έτους παρουσιάζει αύξηση της επιβατικής της κίνησης κατά 79%, φθάνοντας στους 91.813 επιβάτες έναντι 54.422 στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017. Για το σύνολο του 2018 η αεροπορική αναμένεται να σημειώσει αύξηση κατά 34% έναντι του 2017, με ένα σύνολο επιβατικής κίνησης 1,06 εκατ. από τις 792 χιλιάδες της περασμένης χρονιάς. Η πληρότητα στα αεροπλάνα της εταιρίας ξεπέρασε πέρυσι το 77%.
Για ολόκληρο το 2018, η Ellinair έχει προγραμματίσει 8.504 πτήσεις (αύξηση 21% σε σχέση με το 2017), με σύνολο θέσεων 1.355.082, αυξημένες κατά 32% σε σύγκριση με το 2017. Υπενθυμίζεται ότι το 2017 πραγματοποιήθηκαν 7.042 πτήσεις, με 1.027.548 θέσεις και 792.096 επιβάτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 οι επιβάτες της Ellinair, αυξήθηκαν κατά 40%, σε σύγκριση με το 2016.
Οσον αφορά την τουριστική κίνηση από τη Ρωσία για την εφετινή χρονιά, ο κ. Γιώργος Μασμανίδης, γενικός διευθυντής του ομίλου Μουζενίδη εκτίμησε ότι παρά το «φρένο» που έχει παρατηρηθεί από το Φεβρουάριο και μετά, οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα μπορεί να φθάσουν φέτος το 1 εκατομμύριο, αν και πιο σίγουρες εκτιμήσεις για το σύνολο της χρονιάς μπορεί να γίνουν από τον επόμενο μήνα. Σημειωτέον ότι μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου οι κρατήσεις «έτρεχαν» σε διψήφιο υψηλό ποσοστό, άνω του 35% ρυθμοί ωστόσο που επιβραδύνθηκαν στη συνέχεια στο 10%.
Επτά νέα δρομολόγια
Οσον αφορά την ίδια την Ellinair, για το 2018, η εταιρία ενέταξε στον στόλο της δύο ακόμη αεροσκάφη, ανακοίνωσε την έναρξη 7 νέων δρομολογίων σε Ελλάδα και εξωτερικό, από 4 βάσεις, ενώ αύξησε και την συχνότητα των πτήσεων σε 30 προορισμούς, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προς όφελος του ελληνικού τουρισμού και των τοπικών κοινωνιών. «Στόχος είναι να προσθέτουμε δύο νέα αεροσκάφη κάθε χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά η διοίκηση του ομίλου.
Συγκεκριμένα, για την καλοκαιρινή περιόδο του 2018, η Ellinair εντάσσει δύο ακόμη αεροσκάφη Airbus, στον στόλο της, ο οποίος θα αριθμεί πλέον 10 (3 AIRBUS 319, 144 θέσεων, 5 AIRBUS 320 180 θέσεων, και 2 BOEING 737-300, 148 θέσεων), με προοπτική το 2019, να αποτελείται μόνο από αεροσκάφη AIRBUS, προχωρώντας σε πλήρη ομογενοποίησή του.
Τα αεροσκάφη θα επιχειρούν από τέσσερις βάσεις και συγκεκριμένα από Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Κέρκυρα και Μόσχα. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί, σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή κ. Σταύρο Δαλιακα, στα δρομολόγια από και προς την Κρήτη, όπου φέτος η Ellinair θα πετάει προς Ηράκλειο από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μόσχα, Βερολίνο, Μόναχο, Αγία Πετρούπολη, Βελιγράδι, Βουκουρέστι και Κλούζ Ναπόκα (Ρουμανία), Κατοβίτσε (Πολωνία), Κίεβο και Λβίβ (Ουκρανία) και Τιφλίδα (Γεωργία). Επίσης προς Χανιά από Θεσσαλονίκη και Μόσχα.
Για την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο η εταιρεία θα εκτελεί δρομολόγια σε ευρωπαϊκούς προορισμούς όπως τη Στουτγάρδη, το Μόναχο, τη Φρανκφούρτη, το Βερολίνο, το Κλουζ, τη Βαρσοβία, το Κατοβίτσε, το Ταλίν, τη Ρίγα και το Βελιγράδι, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με 17 πόλεις της Ρωσίας , 5 πόλεις της Ουκρανίας, 2 πόλεις του Καζακστάν και την πρωτεύουσα της Γεωργίας, την Τιφλίδα.
Ακόμη, η εταιρία έχει αυξήσει σημαντικά τις συχνότητες, σε 30 υφιστάμενα δρομολόγια της.
Στους ανερχόμενους προορισμούς κατατάσσει η εταιρεία τη Θεσσαλονίκη, ενώ στα πολλά υποσχόμενα νέα δρομολόγια που θέλει να εντάξει στο πρόγραμμά σε 12μηνη βάση είναι και αυτό για τη σύνδεση της Αθήνας με τη Μόσχα με στόχο το 12μηνο τουρισμό από τη Ρωσία.
Όμιλος Μουζενίδη και Ellinair
Ο Όμιλος Μουζενίδη ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 1995, συμπληρώνοντας πλέον 23 χρόνια στον τομέα του τουρισμού.
H αεροπορική εταιρεία Ellinair ιδρύθηκε το 2013, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε τη δραστηριότητα της με τη διενέργεια τόσο προγραμματισμένων, όσο και ναυλωμένων πτήσεων, με το δίκτυο των προορισμών της να ξεπερνά πλέον τις 40 πόλεις.
Με την Ellinair ο όμιλος Μουζενίδη, όπως επισημαίνουν οι επιτελείς του, προσφέρει καλύτερη, εύκολα ελεγχόμενη ποιότητα υπηρεσιών, άμεση μεταφορά από σημείο σε σημείο, στους επιθυμητούς χρόνους. Μάλιστα η εμπειρία της αεροπορικής και οι συνέργειες ήταν και από τους βασικούς λόγους για τη δημιουργία της αλυσίδας φιλοξενίας Bomo με οκτώ μονάδες αυτή την στιγμή -προστίθενται ωστόσο συνεχώς καινούρια, όπως ανέφερε ο κ. Μασμανίδης- και τελευταία προσθήκη το ξενοδοχείο Bomo στο Ρέθυμνο. Η αλυσίδα αναζητεί παραθαλάσσια ξενοδοχεία στις περιοχές, οι οποίες εξυπηρετούνται με πτήσεις της Ellinair, χωρίς ωστόσο να προχωρά στην αγορά τους.
Η Ellinair έχει αυξήσει ήδη από τον Νοέμβριο του 2017 τα δρομολόγια της από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και αντίστροφα με έως και τρεις συχνότητες καθημερινά, καθώς και την σύνδεση του Ηρακλείου, με την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, σχεδόν με καθημερινές πτήσεις και με την δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς αποσκευών έως 20 κιλά.
Για το 2018 η Ellinair συνεχίζει να συνδέει την Θεσσαλονίκη με τακτικά απευθείας δρομολόγια με τρεις πόλεις στην Γερμανία, την Φρανκφούρτη, το Μόναχο, και την Στουτγάρδη και το Ηράκλειο, με το Βερολίνο και το Μόναχο.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται αυτή τη χρονιά στην ανάπτυξη της αγοράς των Βαλκανίων και συγκεκριμένα στις χώρες Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία.
Το τρέχον διάστημα ο όμιλος Μουζενίδη δίνει το «παρών» σε πλήθος τουριστικών εκθέσεων όπως στο Βελιγράδι, στο Βουκουρέστι, στο Βερολίνο και τη Μόσχα. Η παρουσίαση του τουριστικού και ταξιδιωτικού προϊόντος για το 2018, όπως αναφέρουν οι επιτελείς του, εξελίσσεται με μεγάλη επιτυχία και υψηλή ανταπόκριση από την τουριστική αγορά.

Oι χορηγοί μας:

Print Friendly, PDF & Email