Καλέστε τώρα: 27420 -20555lias.travel@gmail.com

Ενίσχυση Αυστραλιανών επενδύσεων στην Ελλάδα!!!

Το Enterprise Greece ενισχύει τις επενδύσεις από Αυστραλιανούς επιχειρηματίες και φορείς στην Ελλάδα μέσα από μια σειρά δράσεων.

Η πιο σημαντική από αυτές είναι η σύσταση ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής που θα ταξιδέψει μέχρι την Αυστραλία κάνοντας στοχευμένες επαφές με επιχειρηματικούς φορείς της χώρας με στόχο την ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Γιάννης Δραγασάκης συναντήθηκε πρόσφατα με την πρέσβη της Αυστραλίας στην Αθήνα, Kate Logan με την οποία και συμφώνησε ότι η σύναψη Συμφωνίας Ελεύθερων Συναλλαγών μεταξύ Ε.Ε. και Αυστραλίας ευνοεί τις δύο χώρες.

Ειδικότερα η επιτυχής συμφωνία θα συμβάλλει τόσο στην ενίσχυση των εμπορικών σχέσεωνόσο και στις προοπτικές τόνωσης των ελληνικών εξαγωγών και διείσδυσης των ελληνικών προϊόντων στην αυστραλιανή αγορά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Ηλίας Ξανθάκος και η γενική διευθύντρια Επενδύσεων του Enterprise Greece, κα Αγγέλα Μιχαλοπούλου με τον κύριο Δραγασάκη να υπογραμμίζει ότι προτεραιότητα αποτελεί η προσέλκυση επενδύσεων, ιδιαίτερα μακροχρόνιας προοπτικής, που δημιουργούν πολλές νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας και θα συμβάλουν στο μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου της χώρας, με έμφαση στην εξωστρέφεια και την καινοτομία.

Από την πλευρά της η κα. Logan σημείωσε το αυξανόμενο αυστραλιανό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ελληνική οικονομία, κάνοντας ειδική αναφορά μεταξύ άλλων στον τουρισμό, στα logistics και στο real estate.

Print Friendly, PDF & Email