Lia's Travel

ΦΙΛΑΝΔΙΑ 2/01 ΑΠΟ 620€ 5ΗΜΕΡΗ!!!

Ημέρα 1η | 02/01/2018 – ΕΛΣΙΝΚΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πρωινή αναχώρηση για το Ελσίνκι. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, παραλαβή δωματίων. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Το βράδυ μπορείτε φυσικά και να δειπνήστε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου ή να συνεχίστε σε ένα από τα πολλά μπαρ της πόλης. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η | 03/01/2018 – Ημέρα Ελεύθερη – Προαιρετική εκδρομή Ταλίν

 

Η μέρα μας αρχίζει με το πρωινό και στη συνέχεια θα έχετε την ημέρα ελεύθερη για να εξερευνήσετε μόνοι σας εάν το επιθυμείτε τα σημαντικότερα αξιοθέατα τις πόλεις, τις αθέατες πλευρές της και τα μυστικά της.
Προαιρετικά το γραφείο μας προτείνει: ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΑΛΙΝ

Μετά το πρωινό όσοι το επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν στην προαιρετική ημερήσια εκδρομή στο Ταλλίν, που ξεκινά με μετάβαση στο λιμάνι του Ελσίνκι και επιβίβαση στο πλοίο που θα σας μεταφέρει στην Εσθονική πρωτεύουσα με ένα σύντομο ταξίδι δύο ωρών. Η διαδρομή που κάνει το πλοίο είναι υπέροχη: προτείνουμε να καθίσετε σε ένα από τα αναπαυτικά σαλόνια και να απολαύσετε την θέα καθώς το πλοίο απομακρύνεται από το λιμάνι του Ελσίνκι μέσα από το Αρχιπέλαγος και δίπλα από το θαλάσσιο Φρούριο Σουομελίνα, το επιβλητικό αμυντικό κάστρο που εκτείνεται σε 6 νησιά του Ελσίνκι! Άφιξη και κάντε μια πρώτη βόλτα για να γνωρίσετε την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη του Ταλλίν. Εξαιτίας της στρατηγικής του θέσης το Ταλλίν πέρασε διαδοχικά από την κυριαρχία των Δανών, των Σουηδών, των Πολωνών και των Ρώσων, εμφανή σημάδια των οποίων υπάρχουν ακόμα και σήμερα. Θα περιηγηθείτε στην περιτειχισμένη παλιά πόλη, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «μουσείο» μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, το Δημαρχείο, το φρούριο Τουμπέα του 13ου αιώνα που χτίστηκε από τους Ιππότες της Τιμής, μέσα από τα τείχη ένα μικρότερο κάστρο του οποίου σήμερα σώζονται μερικές πλευρές και τρεις πύργοι απομεινάρια από τον 15ο αιώνα και στο πάρκο Καρντιόργκ με έντονες αναμνήσεις από τον Μέγα Πέτρο. Λίγη ώρα ελεύθερη ακόμη για περιπλάνηση στα καταστήματα όπου υπάρχουν ωραιότατα κοσμήματα σε πρωτότυπα σχέδια, κεραμικά, μάλλινα, κεχριμπάρι και ξυλόγλυπτα. Μεταβείτε στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο. Άφιξη στο Ελσίνκι. Μετάβαση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η – 04/01/2018 – Ημέρα Ελεύθερη / Προαιρετική εκδρομή Πόρβο & Suomenlinna

 

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη, ενδεικτικά στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο Πάρκο Σιμπέλιους (θα το επισκεφθούμε και στην ξενάγηση της πόλης στις 05/01/2018).
Μια απόδραση στο Πάρκο Σιμπέλιους θεωρείται χαλαρωτική αλλά και ευκαιρία γνωριμίας με ένα από τα εντυπωσιακότερα, σύγχρονα μνημεία του Ελσίνκι. Είναι το διάσημο Μνημείο Σιμπέλιους, έργο τέχνης αφιερωμένο στον σπουδαιότερο Φινλανδό συνθέτη Γιαν Σιμπέλιους (1865 -1957). Το γλυπτό, που φιλοτέχνησε τη δεκαετία του ’60 η Eila Hiltunen, αποτελείται από 600 χαλύβδινους σωλήνες και έχει βάρος που υπερβαίνει τους 30 τόνους. Η γλυπτική σύνθεση παραπέμπει στους αυλούς ενός εκκλησιαστικού οργάνου. Όταν ο άνεμος φυσά, παράγει ήχους και παράξενες μελωδίες που ενισχύουν την ποιητική και συμβολική του διάσταση. Απολαύστε την σοκολάτα σας στο παραθαλάσσιο καφέ.
προτείνουμε να επισκεφθείτε κάποιες από τις Σάουνες, έργα αρχιτεκτονικής οι περισσότερες,
να απολαύστε ένα κολύμπι στην θάλασσα μετά την ζεστή σάουνα ή και μόνο μία μπύρα ή αναψυκτικό.

Το γραφείο μας προτείνει | Προαιρετική εκδρομή Πόρβο & Suomenlinna Πόρβο:

Για όσους θέλουν να πάρουν μια γεύση από την Φιλανδική επαρχία αξίζει να επισκεφθείτε το Πόρβο, μια από τις παλαιότερες πόλεις της Φινλανδίας με την χαμηλή δόμηση και τις χαρακτηριστικές ‘κόκκινες’ αποθήκες στις όχθες του ποταμού. Μια γραφική και συνάμα ιστορική πόλη. Η ατμόσφαιρα της πόλης με τα πολύχρωμα ξύλινα σπιτάκια δίπλα στο ποτάμι είναι αυτή που ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες και έκανε πολλούς ανθρώπους του πνεύματος να εγκατασταθούν εδώ. Από την όχθη του ποταμού ξεκινούν λιθόστρωτα δρομάκια με μικρά ξύλινα πολύχρωμα σπίτια δεξιά και αριστερά και δημιουργούν ένα δίκτυο με σπίτια, μικρά καταστήματα, καφέ και εστιατόρια. Περιηγηθείτε στα σοκάκια, απολαύστε τον καφέ σας και φυσικά μην παραλείψετε να αγοράστε υπέροχες σπιτικές σοκολάτες.

Θαλάσσιο φρούριο – Suomenlinna:
Το φρούριο Suomenlinna. Viapori (φινλανδικά), ή Sveaborg (σουηδικά) είναι ένα επιβλητικό αμυντικό κάστρο που εκτείνεται σε έξι νησιά του Ελσίνκι και αποτελούσε κομμάτι της οχυρωματικής γραμμής της πόλης του Ελσίνκι και κατ’ επέκταση ολόκληρης της Φινλανδίας απέναντι στην ρωσική επεκτατική πολιτική και όχι μόνο. Η κατασκευή του άρχισε το 1748 και εγκαταλείφτηκε ύστερα από 40 χρόνια, ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε σε πόλεμο. Σήμερα είναι τόπος κατοικιών και αναψυχής. Κάντε μία βόλτα και απολαύστε μία ζεστή σοκολάτα στο Café Vanille μιας άλλης εποχής η γευτείτε τοπικά πιάτα στο Bastion Bistro.

Ημέρα 4η – 05 /01 / 2018

 

Πρωινό και η πιο εκ βαθέων γνωριμία με την «Κόρη της Βαλτικής» θα αρχίσει με την ξενάγηση της πόλης. Ανάμεσα σε άλλα θα δούμε τα παγοθραυστικά του φινλανδικού στόλου, το προεδρικό μέγαρο και την υπαίθρια αγορά στο λιμάνι, τον ορθόδοξο ναό Ουσπένσκι, την πλατεία της γερουσίας με τον καθεδρικό Ναό, το άγαλμα του Τσάρου Νικολάου, το Ολυμπιακό Στάδιο, το κτίριο της Όπερας , τα ναυπηγεία, το μνημείο του συνθέτη Συμπέλιους,
την Εσπλανάντι που τα πεζοδρόμια της θερμαίνονται το χειμώνα με τα πιο χαρακτηριστικά μαγαζιά με τοπικό χρώμα και πρωιόντα
Το απόγευμα ελεύθερο για ψώνια ή μια προσωπική γνωριμία με την πόλη. Επισκεφθήτε την περίφημη εκκλησία των βράχων. Περπατήστε στους πεζόδρομους κοιτάζοντας τις βιτρίνες και πιείτε τον καφέ σας στο Εσπλανάντι. Το βράδυ δειπνήστε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και συνεχίστε τη βραδιά σας στο τζαζ κλαμπ STORYVILLE ή σε ένα από τα πολλά μπαρ ή ντίσκο της πόλης.

Ημέρα 5η – 06 /01/2018

 

Μετά το πλούσιο πρωινό μπουφέ του ξενοδοχείου μας, λίγη ώρα ελεύθερη στην διάθεσή σας για εξ ιδίων εξερεύνηση της πόλης. Μεταφορά στο Αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω σταθμού.

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

 

Μουσεία που μπορείτε να επισκεφθείτε στον Ελεύθερο χρόνο σας:

Η έκτη μέρα του Νέου Έτους είναι αφιερωμένη στα Μουσεία και την αρχιτεκτονική τους. Προτείνουμε να ακολουθήσετε το πρόγραμμα που βασίζεται σε δωρεάν επισκέψεις για τις συγκεκριμένες ώρες.

Μουσείο Φινλανδικής Αρχιτεκτονικής – Finnish Αrchitecture Μuseum (11-13)

Έργο του Magnus Schjerfbeck βασισμένο σε ένα νεο-αναγγενησιακό σχέδιο που δεν υλοποιήθηκε πλήρως, με μια εντυπωσιακή βιβλιοθήκη, μεγάλους εκθεσιακούς χώρους και μια μνημειακών διαστάσεων σκάλα να κυριαρχεί στην κατασκευή.
Ηelsinki City Museum (11-14.30)

Ένα μουσείο (έργο του γραφείου Arkkitehdit Davidsson Tarkela), αφιερωμένο στην καθημερινή ζωή των φινλανδών με δεκάδες αντικείμενα και εκθέματα – από φωτογραφίες, μέχρι κρεβάτια και παιδικά παιχνίδια- που μαρτυρούν τις συνήθειες και τις παραδόσεις πολλών ετών των κατοίκων του Ελσίνκι.

Finlandia Hall (foyer + εξωτερικά)

Αριστουργηματικό δείγμα του ιδιοσυγκρασιακού μοντερνισμού του Alvar Aalto με στέγη του να παραπέμπει σε πύργο και εξολοκλήρου εσωτερική διακόσμηση κάθε λεπτομέρειας από τον διάσημο αρχιτέκτονα.

Μέγαρο Μουσικής – Music House (foyer + εξωτερικά)

Κτίριο της ομάδας LPR Architects και επικεφαλής τον Marko Kivistö με χάλκινες επιφάνειες, αφηρημένες φόρμες και ποικίλα σχέδια. Στεγάζει τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ελσίνκι, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας και την Ακαδημία Σιμπέλιους.

Εθνικό Μουσείο της Φινλανδίας – National Museum of Finland 16-18.00

 

Σχεδιασμένο από την τριάδα των αρχιτεκτόνων Herman Gesellius, Armas Lindgren, και Eliel Saarinen με στοιχεία της Εθνικής Ρομαντικής Σχολής. Φιλοξενεί έργα που παρουσιάζουν τη φινλανδική ιστορία από τους μεσαιωνικούς χρόνους έως το 19ο αιώνα.

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Museum of Contemporary Art Kiasma (16-20.30 )

Το όνομα του μουσείου Kiasma, που σχεδίασε ο 1998 ο Αμερικανός αρχιτέκτονας Στίβεν Χολ, παραπέμπει στο χιαστό του σχήμα. Σύγχρονο κτίριο με 9000 τ.μ. εκθεσιακού χώρου και έργα από τη συλλογή σύγχρονης τέχνης της Φινλανδικής Εθνικής Πινακοθήκης.

Αγορές – Φαγητό

Το Ελσίνκι έχει πολλές αγορές, κλειστές και ανοιχτές, η πιο διάσημη, όμως, και λόγω θέσης είναι η κεντρική στο λιμάνι με όλα τα τοπικά είδη και σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την ψαρόσουπα στο λιλιπούτειο κατάστημα της Pirkko.

 

Για το βράδυ προτείνουμε δείπνο ή και μόνο μπύρα στο cult εστιατόριο Ζetor του συγκροτήματος Leningrad Cowboys, με την αλλόκοτη διακόσμηση και  τα παλιά τρακτέρ στη θέση των τραπεζιών. Αν θέλετε να γευτείτε την τοπική κουζίνα σε ένα περιβάλλον καουρισμακικής αίσθησης υπάρχει και το εστιατόριο Νο 11 ή Sea Horse. Στέκι διανοουμένων αλλά και των ανθρώπων της γειτονιάς. Το εστιατόριο Kosmos, ενεργό από το 1920, σερβίρει παραδοσιακά φινλανδικά πιάτα, από καπνιστό χέλι, και τηγανητή ρέγκα της Βαλτικής μέχρι σάντουιτς. Αν θέλετε να φάτε σε ένα αληθινά καλλιτεχνικό περιβάλλον υπάρχει το εστιατόριο Atelje, πρώην ατελιέ του κορυφαίου φιλανδού γλύπτη Gunnar Finne. Η κουζίνα το συνδυάζει τοπικά πιάτα με μοντέρνες, διεθνείς … πινελιές. Υπάρχει, σαφώς, και το ιστορικό Savoy, που διατηρεί το μοντερνιστικό του στυλ με την επίπλωση του Alvar Aalto, την εξαιρετική του θέα στην πόλη και τα ιδιαίτερα πιάτα του. Καλλιτεχνική ατμόσφαιρα και καλό φαγητό διαθέτει, επίσης, το Elite, στέκι καλλιτεχνών, συγγραφέων και διασημοτήτων από τη δεκαετία του ‘30 μέχρι σήμερα.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα – Ελσίνκι  – Αθήνα
 • Ξενοδοχείο Α! κατηγορίας κεντρικό στο Ελσίνκι  (4  νύχτες)
 • Ασύρματο internet στο ξενοδοχείο
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αρχηγός εκδρομής 04-06/01
 • ΦΠΑ, Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Ενημερωτικό έντυπο (3 ημέρες πριν την αναχώρηση)
 • Ξενάγηση του Ελσίνκι με Ελληνόφωνο συνοδό

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
 • Checkpoint 20€
 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων, το άτομο τη βραδιά ( 6€ Ρώμη, 1,4€ Μοντεκατίνι).
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

#

1
Τιμή δίκλινο/Τρίκλινο
 620€
2
Τιμή μονόκλινο
770€
3
Φόροι αεροδρομίων
~220€
3
 Παιδική τιμή* έως 11 ετών σε δωμάτιο με δύο ενήλικες  510€

 

Oι χορηγοί μας:

     

Print Friendly, PDF & Email

Επικοινωνήστε μαζί μας

Translate »

Τα στοιχεία σας

Ενημερώστε μας πως να επικοινωνήσουμε μαζί σας.


Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε?

Μη διστάσετε να ζητήσετε μια ερώτηση ή απλά να αφήσετε ένα σχόλιο.