Lia's Travel

ΚΟΥΒΑ 5/05 ΑΠΟ 2299€ 16ΗΜΕΡΟ!!!

Travel Identity

Ένα από τα ταξίδια με τα οποία, από τα πρώτα βήματά του, ταυτίστηκε το όνομα του Versus είναι η Κούβα. Οι ταξιδιώτες αγκάλιασαν το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα της ελληνικής αγοράς και από το πρώτο μας ταξίδι στην Κούβα το καλοκαίρι του 1999, συνεχώς προσθέτουμε παροχές, ενθουσιάζοντας τους χιλιάδες ταξιδιώτες μας στον προορισμό αυτό. Το μεγάλο ατού μας όμως δεν είναι το εξαιρετικό – και λόγω θέσης και λόγω ποιότητας – ξενοδοχείο MeliaCohiba (που φιλοξενεί τα πληρώματα των αεροπορικών εταιρειών στην Κούβα), ούτε τα δεκάδες αξιοθέατα που περιλαμβάνουμε στο πρόγραμμά μας:είναι οι απόλυτα ειδικευμένοι Έλληνες αρχηγοί μας (όχι τοπικοί ελληνόφωνες), που θα είναι διαρκώς μαζί σας κατά την παραμονή σας στο νησί και θα σας δείξουν βήμα-βήμα αυτά που δεν βλέπει ο τουρίστας στην Κούβα. Αυτά για τα οποία πάντα λέμε ότι η «Κούβα δίνει μαθήματα ζωής». Αυτοί θα σας δείξουν τη γνήσια Κούβα, την Κούβα των Κουβανών και όχι την τουριστική.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα γεμάτο οδοιπορικό για να δείτε και να απολαύστε τη γνήσια Κούβα, απ΄ άκρη σ’ άκρη, σε μια συναρπαστική διαδρομή απ’ το βορρά ως το νότο!
Το ταξίδι μας αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο πρόγραμμα, τα έχει όλα: Αβάνα, Βινιάλες Γκουαμά, Σιενφουέγκος, Τρινιδάδ, Καμαγουέι, Σαντιάγκο, Μπαρακόα, Ολγγίν, Κάγιο Γκιγιέρμο, Σάντα Κλάρα.
Θα διεισδύσουμε στη ζωή και στη φιλοσοφία της χώρας με ένα ιδιαίτερο τρόπο, θα εξερευνήσουμε τα αξιοθέατά της και θα ξεκουραστούμε σε πανέμορφες παραλίες με κατάλευκη άμμο και τυρκουάζ νερά, από τις καλύτερες της Καραϊβικής

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΒΑΝΑ

Άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί στην Αβάνα. Μεταφορά στο Μελιά Κοχίμπα, το ξενοδοχείο μας, με τοποθεσία πάνω ακριβώς στη θρυλική παραλιακή οδό Μαλεκόν, που προσφέρει ευκαιρίες για μια πρώτη γνωριμία με την αύρα και τη νυχτερινή ζωή της πόλης

2Η ΗΜΕΡΑ: ΑΒΑΝΑ

Αφού απολαύσουμε τον καλύτερο πρωινό μπουφέ στη χώρα, ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη. Θα κινηθούμε στα σοκάκια της παλιάς πόλης, στις ιστορικές της πλατείες, θα μάθουμε για την ιστορία των Ινδιάνων, των κονκισταδόρες, των Άγγλων και των πειρατών, σε μια από τις ομορφότερες πρωτεύουσες του κόσμου, ενώ θα μάθουμε από κοντά το πώς παράγεται το Havana Club, το ρούμι-σήμα κατατεθέν της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Παλάτι του Κυβερνήτη, όπου θα μάθουμε για τους αγώνες των Κουβανών για την ανεξαρτησία από την Ισπανία. Το απόγευμα, έρχεται η ώρα για τη μοντέρνα Αβάνα: θα γνωρίσουμε την Αβάνα του ΜΕσοπολέμου, του Καπιτωλίου, της Ποταπαγόρευσης, των γκάννγκστερ κι εν τέλει της Επανάστασης, κινούμενοι από τα νεοκλασικά του Βεδάδο στις επαύλεις του πολυτελούς Μιραμάρ. Γεμισμένοι από εικόνες, θα φορτίσουμε τις μπαταρίες μας για μια νύχτα κουβανικό ρυθμού ή ένα γκουρμέ γεύμα σε κάποιο από τα ρομαντικά παλαδάρ (ιδιωτικά εστιατόρια που στεγάζονται σε ιστορικά σπίτια) που θα μας προτείνει ο αρχηγός μας.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΑΒΑΝΑ

Πρωινή αναχώρηση για ημερήσια εξόρμηση στη δυτικότερη επαρχία της χώρας, το Πινάρ ντελ Ρίο, όπου θα επισκεφθούμε εργοστάσιο πούρων για να θαυμάσουμε από κοντά τη διαδικασία παραγωγής. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Βινιάλες, την κοιλάδα με το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο των mogotes, θα επισκεφθούμε το σπήλαιο του Ινδιάνου με τους όμορφους σχηματισμούς και την εντυπωσιακή έξοδο στην τροπική βλάστηση, θα έχουμε μεσημεριανό γεύμα με αυθεντική κουβανική παραδοσιακή κουζίνα και θα επισκεφθούμε τη Βραχογραφία της Προϊστορίας, περνώντας από εκτάσεις με φυτείες καπνού και παρατηρώντας τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των ντόπιων, που έχει αλλάξει ελάχιστα με την πάροδο του χρόνου. Επιστροφή στην Αβάνα και προτάσεις για νυχτερινή ζωή για το τελευταίο μας βράδυ στην πρωτεύουσα.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΑΒΑΝΑ – ΓΟΥΑΜΑ – ΣΙΕΝΦΟΥΕΓΟΣ

Αναχώρηση από την Αβάνα με προορισμό το Σιενφουέγος. Επίσκεψη πρώτα στον υδροβιότοπο της Γουαμά, όπου θa επισκεφθούμε φάρμα κροκοδείλων για να παρατηρήσουμε αλλά και να αγγίξουμε τα μεγάλα ερπετά και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε με ταχύπλοο το Νησί του Θησαυρού, όπου ο αρχηγός μας θα μας αναλύσει τις ιδιαιτερότητες του πολιτισμού των Ταϊνός καθώς επισκεπτόμαστε το ομοίωμα ινδιάνικου χωριού με τα αγάλματα της Rita Longa. Στη συνέχεια άφιξη και ξενάγηση στο Σιενφουέγος, την αριστοκρατική πόλη που ιδρύθηκε από Γάλλους εποίκους, επισκεπτόμενοι το εντυπωσιακό Θέατρο Tomas Terry του 1889 και το Palacio del Valle, ίσως την ομορφότερη έπαυλη βαρόνου ζάχαρης στην Κούβα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, με θέα τον εντυπωσιακό κόλπο της πόλης και τα μαγικά του ηλιοβασιλέματα κι ελεύθερο βράδυ για να απολαύσουμε τη νυχτερινή ζωή κατά μήκος της παραλιακής φοινικογραμμής.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΕΝΦΟΥΕΓΟΣ – ΤΡΙΝΙΔΑΔ

Μετά το πρωινό, μεταφερόμαστε μέσω μιας όμορφης παραλιακής διαδρομής στο Τρινιδάδ, την πόλη όπου έχει σταματήσει ο χρόνος. Μια από τις καλύτερα διατηρημένες αποικιακές πόλεις στον κόσμο, με τα καλντερίμια, τα αρχοντικά και τα μουσεία της, περιμένει για να την ανακαλύψουμε. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Πόλης με την εντυπωσιακή αποικιακή διακόσμηση και την πανοραμική θέα της πόλης, θα πιούμε το Cachanchara, το ποτό με βάση το λεμόνι, το μέλι και το ρούμι που έδιναν στους σκλάβους οι επιστάτες τους στο ομώνυμο μπαρ και θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, πάνω στην παραλία Ανκόν, με χρόνο ξεκούρασης και δείπνο, πριν την προαιρετική βραδινή έξοδο για να γνωρίσουμε τις διάσημες noches trinitarias…

6Η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΝΙΔΑΔ – ΚΑΜΑΓΟΥΕΙ

Αναχώρηση από το Τρινιδάδ και στάση στην περιφερειακή πρωτεύουσα Sancti Spiritus με το εντυπωσιακό ιστορικό κέντρο. Το κυρίως πιάτο πάντως είναι το Camaguey, η πόλη που πρόσφατα γιόρτασε 500 χρόνια ιστορίας, ένα αρχιτεκτονικό διαμάντι με σοκακια που οικοδομήθηκαν επίτηδες με αλεπάλληλες στροφές προκειμένουν να δυσκολεύουν τον προσανατολισμό των πειρατών και με αγάλματα που κοσμούν τις αναρίθμητες πλατείες που την καθιστούν την πιο περπατήσιμη πόλη στην Κούβα, γεμάτη εκπλήξεις και με ελάχιστο τουρισμό.

7Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΜΑΓΟΥΕΙ – ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΔΕ ΚΟΥΒΑ

Αφήνοντας πίσω μας το Καμαγουέι, και μετά από στάση για μεσημεριανό, φτάνουμε στο Σαντιάγο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, εκεί όπου οι ρυθμοί γίνονται πιο αφρικάνικοι και το κλίμα θυμίζει περισσότερο Καραϊβική. Το Σαντιάγο αποτελεί δικαίως το αντίπαλο δέος της Αβάνας: κοιτίδα της Κουβανικής Επανάστασης, μουσική πρωτεύουσα της Κούβας και φυσικά έδρα του σημαντικότερου καρναβαλιού της Καραϊβικής είναι μια πόλη φιλόξενη, ζωντανή, αισθησιακή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και πρώτη ελεύθερη γνωριμία με την πόλη. Το βράδυ τα στενά γύρω από τον καθεδρικό σφύζουν από ζωή με τους τοίχους των ιστορικών καφέ να πάλλονται από son, salsa και rumba.

8Η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΔΕ ΚΟΥΒΑ – ΜΠΑΡΑΚΟΑ

Το πρωί είναι αφιερωμένο στην ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο του Καρναβαλιού, το Κάστρο του Morro με την πανοραμική θέα του κόλπου όπου έγιναν μάχες ανάμεσα σε πειρατές και Ισπανούς και Ισπανούς και Αμερικανούς και θα εστιάσουμε στο Μουσείο του Στρατόπεδου Μονκάδα, όπου ο ξεναγός μας θα εξιστορήσει τα δραματικά γεγονότα της 26ης Ιουλίου, που ανέδειξαν ήρωες, αποτέλεσαν το έναυσμα για την Κουβανική Επανάσταση και διεθνοποίησαν τη μορφή μου έμελλε να καθορίσει το μέλλον της χώρας για τις επόμενες έξι δεκαετίες: του Φιντέλ Κάστρο. Στο Νεκροταφείο της Αγίας Ιφιγένειας, μια πραγματική ανοικτή γλυπτοθήκη μας περιμένει και η ξενάγηση θα περιλαμβάνει τον τάφου του εθνικού ηρωα της χώρας Χοσέ Μαρτί, εκείνον του Φιντέλ Κάστρο, καθώς και του Compay Segundo των θρυλικών Buena Vista Social Club. Στη συνέχεια, θα πάρουμε τη Farola, έναν επικό δρόμο μέσα από μια μαγευτική διαδρομή που θα μας οδηγήσει στο Shangri La της χωρας: τη Μπαρακόα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και δείπνο.

9Η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΡΑΚΟΑ – ΟΛΓΙΝ

Ξενάγηση στη Μπαρακόα, με τα ιστορικά ξύλινα σπίτια, τον παλιότερο ναό στην Κούβα, την τροπική βλάστηση και την παραλία να ξεδιπλώνεται σχεδόν νοσταλγικά μπροστά μας. Αποχαιρετώντας την, ετοιμαζόμαστε για την εντυπωσιακότερη οδική διαδρομή στην Καραϊβική: θα διασχίσουμε το Εθνικό Πάρκο Ajejandro von Humbolt, με την οργιώδη βλάστηση να φτάνει στις παρυφές της θάλασσας, με τους φοίνικες να σκεπάζουν το δρόμο για μεγάλα διαστήματα. Θα επισκεφθούμε το σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Κούβας στο Chorro de Maite, όπου ένα ολόκληρο ινδιάνικο νεκροταφείο αποκαλύπτει τα μυστικά του με τη βοήθεια του ξεναγού μας. Θα επισκεφθούμε μια φυτεία με κακαόδεντρα και θα μάθουμε πώς παρασκευάζεται η σοκολάτα, για να καταλήξουμε στο Holguin, όπου θα γευματίσουμε και θα διανυκτερεύσουμε στο ξενοδοχείο Pernik.

10Η ΗΜΕΡΑ: ΟΛΓΙΝ – ΚΑΓΙΟ ΓΚΙΓΙΕΡΜΟ

Πανοραμική ξενάγηση του Holguin, που είναι γνωστό και ως «η Πόλη των Πάρκων» και αναχωρούμε για το Biran, τόπο γέννησης των αδελφών Κάστρο. Θα επισκεφθούμε το αγρόκτημα του Angel Castro, πατέρα του Φιντέλ και θα μάθουμε άγνωστες πτυχές για την προσωπικότητά του, αλλά και για τις συνθήκες που επικρατούσαν στην Κούβα τις δεκαετίες ’30 και ’40. Συνεχίζουμε για το Cayo Guillermo,
την αμμώδη νησίδα που ενώνεται με την κυρίως Κούβα μέσω ενός υπερθαλάσσιου δρόμου που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’90 και μας προσφέρει μια μοναδική διαδρομή πάνω στα γαλαζοπράσινα νερά της ΚΑραϊβικής. Διανυκτέρευση στο all inclusive Melia Cayo Guillermo.

11Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΓΙΟ ΓΚΙΓΙΕΡΜΟ

Ελεύθερη μέρα για να απολαύσουμε τα νερά της Καραϊβικής και την κουβανική γαστρονομία.

12Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΓΙΟ ΓΚΙΓΙΕΡΜΟ – ΡΕΜΕΔΙΟΣ – ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ

Αφήνουμε πίσω μας τις παραδεισένιες παραλίες και κατευθυνόμαστε για το Ρεμέδιος, ένα από τα πιο όμορφα χωριουδάκια της χώρας και τη Σάντα Κλάρα, για την επίσκεψη στο ΜΑυσωλείο του Τσε. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο αρχηγός μας θα μας κάνει μια λεπτομερή αναδρομή στη ζωή της πολυσχιδούς αυτής προσωπικότητας, από τον «Ερνεστίτο» μέχρι την ωρίμανσή του στον «Τσε». Γεύμα και διανυκτέρευση στην Σάντα Κλαρα

13Η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ – ΑΒΑΝΑ

Δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε τη Σάντα Κλάρα χωρίς να επισκεφθούμε το τραίνο, η ανατροπή του οποίου και η επακόλουθη κατάληψη του οπλισμού του από τον Τσε και τους άνδρες του επέφερε την πτώση της πόλης και τη φυγή του Μπατίστα. Μεσημεριανό στο δρόμο για την Αβάνα κι επιστροφή στην πρωτεύουσα. Το τελευταίο βράδυ προσφέρεται για νυχτερινή ζωή ή απλά μια βόλτα στα σοκάκια της παλιάς πόλης, προσπαθώντας να χωνέψουμε τις εικόνες από τον περίπλου των δύο εβδομάδων στην Κούβα

14Η ΗΜΕΡΑ: ΑΒΑΝΑ

Ελεύθερη ημέρα για ψώνια και βόλτες στην πόλη ώστε να την απολαύσετε

15Η ΗΜΕΡΑ: ΑΒΑΝΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Ελεύθερο πρωινό για ψώνια στο παζάρι της πόλης και νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο κι επιστροφή για την Ελλάδα.

16Η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

Highlights

 • Κάντε βόλτα με παραδοσιακά αυτοκίνητα του ΄50 στην καρδιά της παλιάς πόλης της Αβάνας και δειπνήστε σε τοπικό εστιατόριο με ζωντανή μουσική
 • Επισκεφθείτε την φάρμα κροκόδειλων στη Γουάμα και το Νησί του Θησαυρού με ταχύπλοο
 • Εκδράμετε στο Βινιάλες και κάντε βαρκάδα στο σπήλαιο του Ινδιάνου
 • Επισκεφθείτε το Κάστρο του Morro με την πανοραμική θέα του κόλπου όπου έγιναν μάχες ανάμεσα σε πειρατές και Ισπανούς
 • Ανακαλύψτε το Μαυσωλείο του Τσε στη Σάντα Κλάρα
 • Δείτε από κοντά το σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Κούβας στο Chorro de Maite
 • Επισκεφτείτε το Biran, τόπο γέννησης των αδελφών Κάστρο και το αγρόκτημα του Angel Castro, πατέρα του Φιντέλ

Αναχωρήσεις από Αθήνα

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  5/5/2018 – Αναχώρηση από Αθήνα  – Τιμή από 2299€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
Twin Room 2299 € 670 €
Double Room 2299 € 670 €
Triple Room 2299 € 670 €
Single Room 2989 € 670 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KL 1572

05/05/2018

ΑΘΗΝΑ –  ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 723

05/05/2018

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΒΑΝΑ

10:15

14:30

KL 724

19/05/2018

ΑΒΑΝΑ –   ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

16:35

08:05 (+1)

KL 1575

20/05/2018

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

12:15

16:30

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Ξενοδοχεία: στην Αβάνα το υπερπολυτελές Melia Cohiba 5*, στο Σαντιάγκο το Melia Santiago, στο Κάγιο Γκιγιέρμο το Melia Cayo Guillermo. Στις υπόλοιπες μικρές πόλεις τα καλύτερα διαθέσιμα.
 • Ημιδιατροφή Καθημερινά
 • Μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Ξεναγήσεις, εκδρομές και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Βόλτα με τα παραδοσιακά αυτοκίνητα του ΄50, δείπνο και ποτό σε τοπικό εστιατόριο
 • Τοπικοί ξεναγοί
 • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός – ξεναγός (και όχι τοπικός ελληνόφωνος), ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τη χώρα και ο οποίος θα σας προτείνει λύσεις ώστε η διαμονή να σας μείνει αξέχαστη. Ο αρχηγός θα είναι μαζί σας σε όλη τη διάρκεια της παραμονή σας στην Κούβα. (Εκτός των επεκτάσεων). Θα σας μυήσει στην πραγματική ζωή της, θα σας μάθει την ιστορία της, θα σας διηγηθεί τους μύθους της, θα σας δείξει πώς διασκεδάζουν οι Κουβανοί και όχι οι τουρίστες στην Κούβα, θα σας βάλει στα σπίτια τους να αφουγκραστείτε τους ήχους και τους ψιθύρους των ανθρώπων, την ατμόσφαιρα του μεσοπολέμου, το ρούμι και τη μυρωδιά των πούρων.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. Οι φόροι για το ταξίδι στην Κούβα ανέρχονται σε €670
 • Βίζα Κούβας (Το κόστος συμπεριλαμβάνεται στην παραπάνω τιμή)
 • Στην έξοδο από την Κούβα πληρώνετε τοπικά φόρο εξόδου 25 CUC (Το κόστος συμπεριλαμβάνεται στην παραπάνω τιμή)

Oι χορηγοί μας:

  

 

Print Friendly, PDF & Email

Επικοινωνήστε μαζί μας

Translate »

Τα στοιχεία σας

Ενημερώστε μας πως να επικοινωνήσουμε μαζί σας.


Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε?

Μη διστάσετε να ζητήσετε μια ερώτηση ή απλά να αφήσετε ένα σχόλιο.