Lia's Travel

ΑΛΣΑΤΙΑ – ΡΗΝΟΣ 18,25/7 & 1,8,17,29/8 ΑΠΟ 569€ 7ΗΜΕΡΗ!!!

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ – ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση με τελικό μας προορισμό το Στρασβούργο. Πρώτα όμως θα γνωρίσουμε τη γύρω περιοχή. Πρώτος μας σταθμός η γραφική Χαϊδελβέργη, από τις λίγες πόλεις που δεν βομβαρδίστηκαν κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Νέκαρ και αποτελεί την πιο αγαπημένη πόλη των νέων και των καλλιτεχνών. Μετάβαση στο επιβλητικό κάστρο, την έδρα των Παλατινών, κτισμένο πάνω από την παλιά πόλη με τα καλντερίμια, τα παλιά σπίτια και τις εκκλησίες, για να απολαύσουμε τη θέα της πόλης με τα κωδωνοστάσια και τις στέγες των σπιτιών. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο με τον καθεδρικό ναό του Άγιου Πνεύματος, το ομορφότερο κτίσμα της πόλης, τον εμπορικό πεζόδρομο Χάουπτ Στράσσε, το Πανεπιστήμιο που χρονολογείται από το 1386 και είναι το αρχαιότερο της Γερμανίας, την Όπερα, κ.ά. Τακτοποίηση και Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Ημέρα αφιερωμένη στο Στρασβούργο. Πρόγευμα και εκτεταμένη ξενάγηση στην πόλη του Στρασβούργου όπου θα εξερευνήσουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης απ’ όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει τον καθεδρικό ναό Cathedrale Notre Dame de Strasbourg (έκτη υψηλότερη εκκλησία στον κόσμο), το φράγμα Βομπάν, το Palais de l’Europe, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ.ά. Στη συνέχεια, (αν ο χρόνος το επιτρέψει) μπορούμε να κάνουμε μια κρουαζιέρα με σκάφος γυάλινου περιβλήματος (Bateaux mouche) στα εξαίσια κανάλια της «Μικρής Γαλλίας» και βόλτα στην πλατεία του επιβλητικού καθεδρικού ναού. (Η κρουαζιέρα αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε μία από τις άλλες μέρες της διαμονής μας στο Στρασβούργο). Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για να χαρείτε την πόλη στους δικούς σας ρυθμούς. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΚΟΛΜΑΡ – ΡΙΜΠΩΒΙΛ – ΡΙΚΒΙΡ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ολοήμερης διαδρομής, θα γνωρίσουμε τα γύρω από το Στρασβούργο εκπληκτικά χωριά της Αλσατίας, θα ανεβούμε στις πλαγιές των Βοσγίων Λόφων και θα φθάσουμε στο κουκλίστικο Ριμπωβίλ. Συνεχίζουμε την πορεία μας στον «Δρόμο του Κρασιού», επισκεπτόμενοι διάφορα χωριουδάκια με παραδοσιακά σπίτια, όπως το Ρικβίρ και το «στολίδι της Αλσατίας», το Κολμάρ. Επιστροφή στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ – ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ – ΛΙΜΝΗ ΤΙΤΗ – MΠANTEN MΠΑNTEN– ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την Καρλσρούη. Καθ’ οδόν θα σταματήσουμε για να γνωρίσουμε τον Μέλανα Δρυμό, καθώς και την αγαπημένη πόλη του Νίκου Καζαντζάκη, το Φράιμπουργκ, κτισμένη στις όχθες του ποταμού Ντράιζαμ, στην οποία θα δούμε μεταξύ άλλων το Πανεπιστήμιο, το Θέατρο, το Δημαρχείο, καθώς και το επιβλητικό Μίνστερ στην καρδιά του ιστορικού της κέντρου και στη συνέχεια στη Λίμνη Τίτιζεε, με τα σαλέ και τις καταπράσινες βουνοκορφές με τα ερυθροέλατα. Άφιξη και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε τον καφέ μας με θέα τη λίμνη ή για μια προαιρετική πλεύση με πλοιάριο. Aναχώρηση για το Μπάντεν-Μπάντεν, τον φημισμένο προορισμό ιαματικών λουτρών, στολισμένο με κρήνες, πινακοθήκες, θέατρα και καζίνο κ.λπ. Χρόνος ελεύθερος. Συνεχίζουμε για το το Στρασβούργο.

Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για Γερμανία και την πόλη της Καρλσρούης. Άφιξη στην Καρλσρούη, μια πόλη κτισμένη στη συμβολή ανάμεσα στον Ρήνο και τον Μέλανα Δρυμό, παλιά πρωτεύουσα της Βυρτεμβέργης, που βρίσκεται σε πολύ καλή γεωγραφική θέση για εξορμήσεις στην οδό των Πύργων στον ποταμό Ρήνο, την Κόμπλεντς, τη Χαϊδελβέργη κ.λπ. Άφιξη και περιήγηση. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ – ΜΠΙΝΓΚΕΝ – ΣΑΙΝΤ ΓΚΟΑΡ – ΜΠΟΠΑΡΝΤ – ΚΟΜΠΛΕΝΖ – ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ (ΜΙΝΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ)

Πρωινή αναχώρηση οδικώς για το Μπίνκγεν, με τα επιβλητικά κάστρα, τους αμπελώνες και τα παραδοσιακά χωριά με τους πύργους. Στη συνέχεια, άφιξη στην παλιά επισκοπική έδρα του Σαιντ Γκοαρ με τον θρυλικό βράχο της Λορελάι. Επιβίβαση σε ποταμόπλοιο για μία μίνι κρουαζιέρα στον Ρήνο από το Σαιντ Γκόαρ στο Μπόπαρντ και στη συνέχεια οδικώς κατά μήκος του Ρήνου μέχρι το Κόμπλενζ. Άφιξη στην Κόμπλενζ, πόλη κτισμένη επάνω στη συμβολή των ποταμών Μοζέλα και Ρήνου. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε το μνημείο-σύμβολο της γερμανικής ενότητας του Βίλχελμ Κάιζερ, τον καθεδρικό ναό του Άγιου Κάστορα και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στα μαγαζάκια με τα σουβενίρ και τα εστιατόρια. Επιστροφή στην Καρλσρούη.  Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ – ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ – ΡΟΤΤΕΜΠΟΥΡΓΚ Ο/ΤΑΟΥΜΠΕΡ – ΟΥΛΜ – ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ

Σήμερα, θα κάνουμε άλλη μία εκπληκτική ολοήμερη εκδρομή, κατά μήκος του διάσημου Γερμανικού Ρομαντικού δρόμου. Στη σημερινή μας διαδρομή, θα ακολουθήσουμε τον παραδοσιακό «Ρομαντικό Δρόμο» για το μεσαιωνικό Ρότενμπουρκ του κρατιδίου της Βαυαρίας, στην περιοχή της Φραγκονίας.

Άφιξη στο Ρότενμπουρκ Ομπ ντερ Τάουμπερ, μία από τις πιο γραφικές πόλεις της Γερμανίας με χαρακτηριστικές μεσαιωνικές πύλες. Εδώ, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα τείχη, την εκκλησία του Νοσοκομείου, το Δημαρχείο, την αίθουσα που στέγαζε το Δημοτικό συμβούλιο και τον καθεδρικό ναό. Χρόνος ελεύθερος στα γραφικά δρομάκια της πόλης. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας, στον «Ρομαντικό Δρόμο» νότια προς την Ουλμ. Η Ουλμ, βρίσκεται στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Κτισμένη στη δυτική όχθη του Δούναβη, αριθμεί περί τους 130.000 κατοίκους. Με τη Νέα-Ουλμ (Neu-Ulm), που είναι κτισμένη στην άλλη όχθη του ποταμού και ανήκει στη Βαυαρία, ο αριθμός φτάνει τους περίπου 175.000. Η Ουλμ είναι γνωστή για τον καθεδρικό ναό της (Ulmer Münster), που είναι ο ψηλότερος στον πλανήτη (162 μ.). Είναι επίσης η γενέτειρα του διασημότερου και σημαντικότερου επιστήμονα του 20ου αιώνα, του Άλμπερτ Αϊνστάιν. Στην Ουλμ υπήρχε από το 1955 ως το 1968 η πρωτοποριακή σχολή σχεδιασμού HfG. Τα κτίρια που σχεδιάστηκαν από τον αρχιτέκτονα Μαξ Μπιλ είναι σήμερα προστατευόμενα μνημεία και στεγάζουν τη Σχολή Ψυχοσωματικής του Πανεπιστημίου της Ουλμ. Διαθέτει πανεπιστήμιο με, κυρίως, σχολές θετικών επιστημών καθώς και σημαντική βιομηχανία. Επιστροφή αργά το απόγευμα στην Καρλσρούη. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ (ΟΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ)

Αναχώρηση με τελικό μας προορισμό το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτη ώστε να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής. Άφιξη αυθημερόν.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

Highlights

 • Θαυμάστε τον γραφικό οικισμό της λίμνης Τίτι.
 • Δείτε το μοντέρνας αρχιτεκτονικής κτίριο που χτυπάει η καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 • Χαλαρώστε στο Μπάντεν Μπάντεν, τον πλέον φημισμένο προορισμός ιαματικών λουτρών.
 • Ταξιδέψτε στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από το Musée Olympique στην Λοζάνη.
 • Απολαύστε την μοναδική θέα που χαρίζουν οι πιο εντυπωσιακοί σε όγκο καταρράκτες της Ευρώπης, αυτοί του Ρήνου!

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Δύο Διεθνείς πτήσεις (Αθήνα-Φρανκφούρτη -Αθήνα).
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο, στο ξενοδοχείο Hilton 4* και τρεις  διανυκτερεύσεις στην Καρλσρούη σε 4* ξενοδοχείο.
 • Μπουφέ πρωινό καθημερινά.
 • Μίνι κρουαζιέρα στον Ρήνο, μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος Έλληνας τοπικός αρχηγός-συνοδός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 225€
 • Είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα

Form could not be loaded. Contact the site administrator.

Print Friendly, PDF & Email

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Translate »